Workshop по Салса и Бачата мюзикалити

0 likes

В Танцово Студио 29 се проведоха 2 workshops по мюзикалити. Те бяха насочени към всички салса и бачата танцуващи, независимо от нивото. Уъркшопа се проведе на 13 март от 18 – 21ч. в Танцово Студио 29.

Модератор/водещ на първия модул бе DJ Dobcho (Добрин Петков)

„За да можете да оцените какво чувате и върху какво танцувате на салса парти е необходимо да имате познания за самата музика салса. След като се научите как да улавяте правилно ритъма и звученето на отделните инструменти, начинът по който гледате на връзката между музиката и танцовите стъпки ще се промени коренно“: бяха уводните думи на DJ Dobcho

Имахме възможност да разберем друга гледна точка за салса музиката – тази на професионалните Dj-s , които всяка седмица са на различно място, сблъскват се с различни хора, настроения, черпят опит от световно известните инструктори и най-вече от хората.

И тъй като на салса парти не звучи само салса, а има и доста бачата се срешнахме и с втория лектор по musicality in bachata, нашият специален гост от Гърция : Mr. Bachata (Nektarios Vasileiou). Отново имахме възможност да чуем различна гледна точка относно музиката и танца бачата от страна на музикант и танцьор.

Семинара бе подходящ за всички нива – защото музиката има значение.

Workshopa се състоя от два часа: час по Салса мюзикалити и час по Бачата мюзикалити.

След семинара организирахме салса парти в Клуб Revolution със специалното участие на водещите – DJ Dobcho and Mr. Bachata.