Zumba

Zumba е името на танцова фитнес програма, която е измислена от колумбийския танцьор и фотограф Алберто Перез през 90-те години на миналия век. Комбинацията от спорт, танц и латино музика се оказваизключително сполучлива, бързо прави фурор и се разпространява по целия свят. Към днешна дата има над 100 000 зумба центрове в над 110 страни.

Горещите латино ритми са в основата на заниманията по зумба. Страстта от танца е вплетена в спортна тренировка. В основата й стоят ритмите на салса, меренге, кумбиа, фламенко, ча-ча, реге, самба, танго, дори бели-денс.
Ако класическата фитнес тренировка или стандартната аеробика са твърде досадно и скучно занимание за вас, то зумбата ще ви грабне. Заниманията са весели, макар и динамични и изморителни. Горят се не по-малко калории, отколкото при всяка друга интензивна кардиотренировка.
Zumba е идеален начин да релаксирате, да поддържате красиво тяло и да танцувате под страстния ритъм на латино музиката. Тя е забавна!!! Тя е различна!!! Тя е лесна!!! Тя е ефективна!!!