Хип Хоп

Хип Хоп е течение в културата, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк в средите на афроамериканците и латиноамериканците. Хип Хоп е понятие, включващо четири елемента: графити, диджействане, брейк танца и рапиране.

Хип Хоп танца се отнася до уличните танцови стилове, изпълнявани предимно на хип-хоп музика и са се развили като част от Хип Хоп културата. Включва широк спектър от стилове сред които брейкинг, попинг, локинг, ню стайл, електро буги и др.

Това, което отличава хип-хоп танца от другите форми, е, че той често е „свободен стил“ (импровизационен), а танцовите крю-та взимат участия в танцови състезания – наричани накратко „битки“. Крю-тата, свободния стил и битките са индикатори на този стил.

Хип-хоп танцът може да бъде форма на забавление или хоби. Тя също може да бъде начин да станеш активен състезател и начин да изкарваш прехраната си, като танцуваш професионално.

Школата по хип хоп към Танцово Студио 29 е само за деца. Приемат се деца навършили 7г. и нагоре, като са разделени на групи според възрстта.