Класически Балет

Балетът е сценично изкуство, в което основното изразно средство е танцът.

Балет е вид танц, създадед по време на италианския Ренесанс през 15 век, а по-късно се превръща в концертна форма в Русия и Франция. Оттогава се превръща в широко разпространена, високо техническа форма на танцуване със собствен речник, базиран на френската терминология.

Балетът и особенно класическият, днес акцентират върху изпълнението и прецизността на движенията. Техниките от класическия балет са важна база за много други стилове танци, включително модерен балет и съвременен танц.

Балета дисциплинира ума и тялото, а положителната атмосфера гради самочувствие, уважение и любов към изкуството. Балетната техника е от изключително значение и се изучава в градивна форма от леки движение към по- сложни.

Заниманията по класически балет изграждат дисциплина, грациозност, развива сила, здравина и издръжливост. Развива добра координация, чувството за ритъм и възпитава любов към изкуството.

Балетна школа „Марина“ към студиото е насочена само към най-малките танцьори, които искат да се докоснат до красотата на класическия танц. Приемат се деца навършили 4г. и нагоре.