Аржентинско Танго

Аржентинското танго е една от най-силните изяви на съвременната култура като елегантност и уважение към партньора в танца. Тангото има свой специален начин на движение и общуване в двойката, като ценности и уважение е уникален и различен от останалите социални танци, въпреки някои сходни движения и фигури. Аржентинското танго е много повече от танц – стйпките и движенията са взаимозаменяеми, водещо е чувствителността и грицата между партньорите и нивото на емоционално общуване – страст, удоволствие, ярост, носталгия, ревност, любов…

Автентичното танго би трябвало да е просто и лесно като живота – човек чувства и се движи, но хората обикновено правим нещата сложни, поради което се изисква обучение – понякога продължително!

Заниманията с танго са едно специално време на телесна и емоционална грижа за себе си в забързаното ежедневие, доза естетика и удоволствие от чувствено общуване и може да се превърне – при желание – в ценен спътник в живота.

Курсът е базисен, фокусира върху координация на движение, музикалност и тактуване в танца, основни фигури и начини на предвижване, специфики на прегръдката и синхронизиране с партньора.

Заниманията ще се стремят към формиране на умения на тангероси в нива „Начинаещи” и „Начинаещи +”, не се изисква предварително обучение. Заниманията са отворени и за всички с интерес и практика в танго, които искат да работят върху базисна техника в стилове Танго Милонгеро, Танго де салон, Милонга и въведение в танго-валс.

  • Подходящо облекло: дълъг панталон и риза/Т-шърт за кавалери; панталон, пола или рокля за дамите – свободни по тялото, така че да не се затруднява диапазона на движение.
  • Обувки – следва да позволяват плавно приплъзване по гладък под – оригиналните са с подметка от гьон. Следва да се избягват спортни обувки и такива с грайфери срещу плъзгане; работен вариант са хавлиени чорапи